Poćetna / Novosti / Stroge mjere danas na snagu stupaju, trajat će 14 dana! Zbog povećanja broja pacijenata

Stroge mjere danas na snagu stupaju, trajat će 14 dana! Zbog povećanja broja pacijenata

loading...

Na prijedlog Stožera civilne zaštite grada Zagreba, a temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, danas se uvode nove epidemiološke mjere za grad Zagreb na 14 dana, zbog povećanja broja koronavirusa.

Nove epidemiološke mjere uključuju, ali se ne ograničavaju na, obaveznu upotrebu maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se izvode javne ili društvene aktivnosti, događaji, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja, ako nije moguće održati fizičku udaljenost od najmanje dva metra.

Mjere uključuju obaveznu upotrebu maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru gdje nije moguće održavati fizičku udaljenost od najmanje dva metra, prenio je portal Index.

Takođe postoji preporuka da se poveća broj vozila u javnom gradskom prevozu u najvećoj mogućoj meri, s obzirom na kapacitet.

Na snagu stupaju i mjere povezane sa sistemom socijalne zaštite koje, između ostalog, uključuju zabranu posjeta korisnicima usluga smještaja u domovima za starije i zabranu napuštanja tih ustanova.

O admin

Takođe provjerite

Ponovo u karantin! Dr. Kisić saopštila odluku o policijskom satu

loading...Zamenik Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da ukoliko broj zaraženih ne počne ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!