Poćetna / Novosti / Dr. Kisić upravo saopštila odluku o policijskom satu! Evo šta nam sledi!

Dr. Kisić upravo saopštila odluku o policijskom satu! Evo šta nam sledi!

loading...

Dr. epidemiolog Darija Kisić Tepavčević objasnila je da bi najviše efekta u borbi protiv korona virusa trenutno dao policijski čas od 14 dana.Kako kaže, efekti protesta u nekoliko gradova Srbije vidjeće se za pet do deset dana.

–Većina zemalja sada pooštrava mjere, u skladu sa tim mi smo potpuno zabranili javna okupljanja koja broje više od 10 osoba, limitiran je i broj osoba koji mogu da budu u zatvorenim prostorima – rekla je Kisić Tepavčević gostujuću u emisiji “Fokus” na B92.

 

Dodatno: Krizni štab proglasio vanredno stanje u Srbiji! Ovo je 6 novih mera!

Dakle Srbija je prošle sedmice ušla u treći talas korona virusa, i već dva dana ima više od 200 obolelih na dnevnom nivou.

U Palati Srbija danas u 9 sati biće održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj se razmatra trenutna epidemiološka situacija, koja je poslednjih nekoliko dana pogoršana.

Obraćanje Kisićke
– Kao što svi znamo nalazimo se u sezoni respiratornih infekcija kada se one najlakše šire, tako da je i sada onaj period godine kada se korona virus najlaše širi. Kada su u pitanju ove opšte preventivne mere kao što sto su fizička distanca i nošenje maski, one su se pokazale kao izuzetne efikasne mere, koje bukvalno spašavaju živote. I sve ostale mere koje se donose u smislu ograničenja rada pojedinih objekata ili druge vrste restrikcije su ustvari u cilju, da se ove mere opšte prevencije strožije primenjuju – rekla je doktorka Kisić i dodala:

– Kada je u pitanju aktuelna epidemiološka situacija u našoj zemlji, svedoci smo da broj obolelih polako raste. Jeste povoljnija situacija nego u Evropi, međutim to ne treba da nas teši, zato što ovaj virus ima veliki potencijal brzog širenja, na nama je da to zaustavimo – rekla je Kisić.

Takođe u skladu sa tim krizni štab je doneo nove mere.

– Pre svega sve dosadašnje mere mora da se pooštre, u smislu kontrole njihove primene, iako je ograničenje okupljanja ljudi bilo do 30. Bilo je primera u prethodnom vremenskom periodu u svim gradovima naše zemlje da su bila organizovana različita slavlja i različita okupljanja i od danas izdaje se zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja.

Maske treba da nosimo svi.

– Sledeće je bitno da maske moramo da nosimo svi, stalno i u svakoj prilici uključujući i otvorene prostore. To je mera koja se pokazala da je izuzetno efikasna. Pošto se povećava broj pacijenata od ovog virusa, od ponedeljka će ponovo Arena biti spremna za prijem pacijenata. Na privremenim bolnicama sada moramo da damo akcenat. Naš zdravstevni mora i treba da funkcioniše, a nama je da sprečimo dalje širenje svih respiratornih infekcija – rekla je Kisić.

– To je obavezujuća mera, znači maske svuda, stalno, svi. I ta mera stupa na snagu odmah. Još uvek je radno vreme do 23h kafića. Obavezno je da se uđe sa maskom. Ono što je jako bitno svi uslužni objekti moraju da imaju odgovorno lice koje će da sprovede sve mere KOVID-19. Jedino možemo da uspemo ako se svi budemo savesno ponašali. Svako od nas treba da opominje i da podstiče sve oko nas da se pridržavaju ovih mera – rekla je Kisić.

O admin

Takođe provjerite

Ponovo u karantin! Dr. Kisić saopštila odluku o policijskom satu

loading...Zamenik Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da ukoliko broj zaraženih ne počne ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!