Poćetna / Zadruga / Nove izmene ! Ako putujete u Austriju ,ovo su nove izmene i ovo Vam je potrebno…! Pažljivo pročitajte

Nove izmene ! Ako putujete u Austriju ,ovo su nove izmene i ovo Vam je potrebno…! Pažljivo pročitajte

Kako saznajemo od 15. januara 2021. godine Vlada Republike Austrije donijela je nekoliko izmjena prilikom putovanja iz trećih zemalja kao i EU zemalja te šengenskih zemalja u Republiku Austriju.

Želite li turistički posjetiti Republiku Austriju , pažljivo pročitajte upute portala.

Dakle ako idete u Republiku Austriju kao turista, trebat će vam garantno pismo koje mora biti uredno ispunjeno i ovjereno kod notara u Republici Austriji. Garantno pismo možete poslati preko E-maila koje morate printati prije putovanja.

Također vam je potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Test morate uraditi u laboratoriju koji je na listi priznatih laboratorija iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Djeca do 9 godina ne trebaju negativan PCR test prilikom putovaja u Republiku Austriju. Ovdje napominjemo da je ovo neslužbena informacija ali 90 % onih koji su putovali u Bosnu i Hercgovinu, Srbiju i druge zemlje za vrijeme godišnjih odmora prilikom povratka u Republiku Austriju prošli su državnu granicu sa negativnim PCR testom.

Primjera radi, u Unsko-sanskom kantonu priznaje se PCR test iz BioLab Cazin.

Ako želite da vam u posjetu dođe bračni partner i djeca, moguće je uz vašu kopiju vize i pasoša, vjenčanog lista i rodnog lista djeteta ili djece. Ako idete kod kćerke ili sina, onda vam je potreban njihov rodni list i kopija boravka (prebivališta) u Republici Austriji. Također i za njih je potrebno garantno pistmo i negativan PCR test.

Dakle obavezna je prijava na elektronski obrazac prilikom dolaska u Republiku Austriju. Prijavu možete napraviti kolikom OVDJE.

Obavezna prijava je novost u novoj Odluci Vlade Republike Austrije i to je za sad jedina izmjena u odnosu na prijašnju Odluku.

Za kraj ćemo dodati službenu verziju Vlade Republike Austrije koja je objavljena na stranici vlade. Dakle, Vlada Republike Austrije donijela je Odluku u kojoj su kazali da svi oni koji dolaze iz trećih zemalja i zemalja EU prilikom ulaza u Republiku Austriju preko graničnih prijelaza i aerodroma obavezni su u desetodnevnu karantenu koja se može prekinuti nakon petog dana provedenih u karanteni negativnim PCR ili antigen testom.

Službena verzija se ne prakticira na granicama ali 10% onih koji su za vrijeme novogodišnjih praznika putovali iz zemalja Balkana u Republiku Austriju dobili su karatenu dok je 90% u Republiku Austriju preko državnih granica ulazilo uz negativan PCR test.

O admin

Takođe provjerite

(VIDEO) SRAMOTNO! Maja se obrukala za medalju pred milonima: Da li si ženo išla u osnovnu školu?

Naime, Maja i Janjuš su u dvoristu imanja prepričavali neka dešavanja iz Zadruge, da bi ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!