Poćetna / Zabava i Zanimljivosti / Medicinska dijeta: juha za smršavanje težine

Medicinska dijeta: juha za smršavanje težine

Ova dijeta je prilično rigorozna, ali značajno smanjuje težinu za sedam dana. Tokom ove dijete prehrana se uopće ne jede, a govedina je obavezna najmanje jednom u sedam dana.

Dijeta se zasniva na receptu američke bolnice za kardiovaskularne bolesti, koji se daje teškim srčanim bolesnicima za brzo mršavljenje, prije operacije.

U osnovi je dijeta koja traje sedam dana juha koja pomaže brzom sagorijevanju masti. Za sedam dana, ako ste se dosljedno držali jelovnika, trebali biste “izgubiti” pet ili šest kilograma.

Ako ste izgubili više od sedam kilograma, preskočite dijetu dan ili dva, prije nego što nastavite. Dijeta se nastavlja s prvim danom na meniju. Dani moraju proći prema propisanom rasporedu i ne smiju se preskakati.

Alkohol se ne smije piti tokom dijete zbog procesa topljenja masnih naslaga u tijelu. U danima kada je propisana goveđa šnicla, možete je zamijeniti pilećim prsima, grilovanom ili prženom ribom (tuna, skuša). No, govedinu je važno jesti barem jedan dan, jer ima specifične sastojke potrebne za proces sagorijevanja masti. Za vrijeme dijete se ne jede hljeb!

Sastojci za supu:

– 800 ml rajčice u konzervi
– približno 1,5 litara vode
– po želji 2 supe iz vrećice (piletina ili govedina)
– sa, vegetom, kockom juhe
– 2 velike zelene paprike (mogu biti žute ili crvene)
– 6 velikih glava mladih luk
– 500 gr kupusa
– celera (korijen i lišće) otprilike 1 kg

Možete juhu posoliti, dodati papar i začinsko bilje. Po želji dodajte kocku supe, vegetu ili ljuti sos.

Priprema:

Povrće koje ste prethodno narezali na male do srednje komade u vodi kuhajte na jakoj vatri oko 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte začine, po želji juhu iz vrećice ili kocke i paradajz. Juhu možete jesti bilo kad tokom dana, kada ste gladni.

PRVI DAN

Jedite samo voće i supu. Možete jesti bilo koje svježe voće, ali ne i banane. Naranče ili mandarine idealne su za ovo doba godine jer imaju puno tečnosti. Možete piti čaj bez šećera.

DRUGI DAN

Jedite samo povrće. Možete jesti koliko želite svježeg i konzerviranog povrća. Pokušajte jesti što više zelenog lisnatog povrća (salata, špinat). Izbjegavajte grašak ili kukuruz.

Za večeru se možete nagraditi velikim krumpirom pečenim u ljusci (krompir zamotajte u aluminijsku foliju i pecite u pećnici). Možete ga začiniti kašičicom maslaca ili pavlake. Taj dan nemojte jesti voće. Tokom dana se pretpostavlja da jedete supu.

TRECI DAN

Jedite koliko god želite supe, voća i povrća. Ništa više od toga. Ako ste prva tri dana slijedili jelovnik i niste jeli ništa s jelovnika, morali biste izgubiti dva do tri kilograma.

ČETVRTI DAN

Jedite supu, banane i obrano mlijeko (možda jogurt ili kefir). Možete jesti najviše tri banane, a vode možete piti koliko želite. Banane su bogate ugljikohidratima (i prilično su kalorične), što se odnosi i na mlijeko. Na današnji dan, tijelu su potrebni kalij i ugljikohidrati, kao i kalcij i proteini, kako bi se smanjila želja za slatkim.

PETI DAN

Jedite konzerviranu juhu, govedinu i paradajz (možda svježe ako ih nađete). Možete pojesti približno 200 g govedine i konzervu paradajza ili šest svježih paradajza. Preporučuje se goveđi odrezak, brzo pečen bez masnoće ili kuhana govedina. Pokušajte popiti najmanje šest do osam čaša vode, kako bi kiselina izbacila tijelo. Jedite supu barem jednom.

ŠESTI DAN

Jedite juhe, govedine i povrća koliko god želite. Možete jesti dva do tri goveđa odreska sa zelenim lisnatim povrćem (špinat, blitva, zelena salata). Jedite supu barem jednom.

SEDMI DAN

Jedite juhu, integralnu rižu kuhanu u vodi i začinjenu po želji, i povrće, ali bez masnoće. Po želji možete piti nezaslađeni voćni sok i, naravno, vodu.

O admin

Takođe provjerite

Rekla sam dečku da sam vodila ljubav s njegovim najboljim prijateljem, a on je uradio nešto NEOPROSTIVO!

Da ponekad iskrenost u vezi može da izazove veliki problem, uverila se i devojka iz ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!